Nezařazené

Kameny se valí do Brna

AQH Kameny – kolekce pro PPM 2023

Sedmičlenné uskupení quiltařek Art Quilt Harbour po loňské úspěšné kolekci Kůrovec připravuje pro PPM 2023 další. Chystaná sada quiltů s názvem Kameny bude ozdobená tradičním českým sklem. Blýskavé broušené kamínky z Čech si už od konce 18. století podmanily evropský trh. Dnes je zná celý svět. Česká firma PRECIOSA, a.s., sídlící v Jablonci nad Nisou, nám poskytla nažehlovací a našívací kameny různých barev a tvarů.

Naše poslední kolekce byly inspirovány udržitelností (Kolekce přírodní zdroje pro PPM 2019), životním prostředím (Kolekce Kůrovec vystavená na PPM 2022 v Brně) a i ta připravovaná v sobě bude mít prvek ekologie. Firma PRECIOSA v rámci podpory udržitelnosti spustila v létě novou kampaň Re/nventory. Tento program nabízí módním tvůrcům, umělcům, studentům a dalším využít výrobky, které jsou na skladě v malém zbytkovém množství, delší dobu bez pohybu, v nestandartních barvách nebo mimo aktuální módní trendy – dává příležitost dát těmto výrobkům druhý život. A tak i naše kameny nejsou z nejnovějších kolekcí, ale jsme přesvědčeny, že našim záměrům poslouží a udělají radost nám, při tvoření, i návštěvníkům veletrhu. Tvorbu s tradičním českým sklem přijímáme jako výzvu.

Sledujte nás na facebooku, instagramu nebo i na stránkách artquiltharbour.cz, kde brzy začneme ukazovat, co připravujeme.